Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

torstai 26. joulukuuta 2013

Täsä mää ny ole...

Kuva: Nina Lehtosaari

Hyvää Jouluu vaa kaikill... täsä mää ny taas ole. En mää mittää isomppaa joulu siivoust tehny, mut kyl mää teit ny huijasi - kyl mää siivosi. Iha pirutta. Mää tei niin pal hyvää ruokkaaki, et kaikil tul mahat kipjäks. 
Ja kyl mää sit sen hullu toiveeki toteuti.... mää meni oikke isol joukol kirkkoo yäl. Eikä siel yhtää hullumppaa ollukkaa, vaikke mä yhtää kirkkoo kuulu. Jos joku ols tullu kysymä et "mitä sää tääl tees" ni kyl mä ols vaa vastannu et "mää seurasi tähtee". Semmottiis siin kirko ulkopual ol ilmestynny seime pääl.  
Kaiki kauneit laului mee siel kirkos vaa laulettii ja nousti varmaa kakskymment kerttaa ylös ja alas, et hyvi see kinkku siin suli.
Semmottis joulu mul oli, eik se ol oikke vielkää loppunu.






"Tänä joulun ei sit ryypät. Juaraa kaffe ja muistella meno simmottis lunkiste, vai kui? Jos kuitenki ryypätä ni iha vähä vaa ja maistella niit hittaste. Jos kuitenki ryypätä paljo ni ei ainaka ruvet laulama. Se o simmottis ko juavuksis oleva ihmine laula nii ei sitä miälelläs kuuntele. Jos kuitenki ruveta laulama ni ei laulet mittä härskei värssyi, eikä ainaka kovi ettei naapuri isäntä tul valittama. Jos se kuitenki tule valittama ni pyydetä antteks eikä ruvet tappelema. Jos kuitenki tapellaa nii simmottis iha vähä vaa ettei tul mittä yleist mellakka. Jos kuitenki simmone yleismellakka alka ni lähretä aikonas pois ettei koko joulu men iha piäle. Jos kuitenki koko joulu men päin persusta ni ei ryypätä sit ens joulun! Vai kui?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti