Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Ihana Kesä

Ihana Kesä - ja Aurinko


Nro 11: Nettishoppailu
Etsin netistä villalankoja joita voi itse värjätä. Ei löytynyt, mutta löytyi paljon muita kivoja lankoja. Oli ihan pakko tilata ... nettishoppailu on alkanut.





Nro 12: Ystävän päivä
Yksi päivä lomasta pyhitetään ystävälle. Tänä vuonna jäi tekemättä Ahvenanmaan telttailut, Wienin ja Riikan seikkailumatkat. Suunnitteilla oli soutuveneellä retki saareen matkalaukkujen kanssa. Tai voisikohan sen vielä toteuttaa? Tänä ihanana kesänä.

Mutta ystävän kanssa on ihana grillailla ja juoda ... appelsiinimehua. Eikä mikään muu makkara kelpaa kuin Hiillosmakkara. Grilliaterian kruunaan hyvä seura.








Nro 13: Värjäys
Mitä löytyykään luonnosta? Kaikkea millä voi värjätä villalankoja (ja nettishoppailu on jatkunut, koska löysin sittenkin niitä lankoja ja muita tarvikkeita luonnonvärjäykseen). Tetri Design
Tienvarsilta löytyi Pietaryrttejä joiden kukista tulee voimakkaan lämmintä keltaista ja varsista vihertävän keltaista. Metsästä löytyi jäkälää ja käpyjä. Jäkälästä syntyy kellertävänruskeaa ja kävyistä punaruskeaa. Syksyllä kerään vielä nahistuneita kielonlehtiä ja niistä tulee oranssinkeltaista lankaa. Tulee - jos onnistun.
Mutta tärkeintä on kokeilemisen halu ja innostus. Ehkäpä jonain päivänä näette näillä sivuilla itsevärjätyn villapaidan. Ja todennäköisesti aika monta muutakin langoista tehtyä työtä. Sillä lankoja on - kaapit täynnä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti