Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Salavarakas



Enää ei ole muotia pitää salarakkaita. Nyt on muotia olla Salavarakas.

Salavarakas käy kampaajalla ja ottaa kampauksen. Mielellään joka viikko. Hän ostelee kalliita vaatteita ja koruja. Hän on joko kenkä tai laukku friikki tai molempia yhtä aikaa. Hän vaihtaa autoa ja kännykkää. Hän hankkii mitä hän tarvitsee. Salavarakkaalla on oma asunto ja hän haaveilee mökistä tai sitten hänellä on jo sellainen. Hänellä on myös kalliita koiria tai muita kotieläimiä. Enemmän kuin yksi. Hän saattaa ostaa hetken mielijohteesta kalliita ja tyylikkäitä kynttiläsomisteita ja kynttilöitä, suurillakin rahasummilla. Hänellä on luottokortti ja ainakin Aurinkomatkojen luottokortti. Hän ostelee matkoja ja matkustelee etelän lämpöön tai kaupunkilomille. Hän myös telttailee ja näyttää luonnon ystävältä.
Salavarakas on ovela. Hänellä on luottokortti, mutta hän ostelee paljon super-ale hinnoilla, etsii halvimman mahdollisen tai saa edullisen ostoksenkin näytäämään kalliilta. Hän osaa laskelmoida.

Kaikki mitä salavarakkaalla on, ei välttämättä ole hänen omaa omaisuuttaan. Hän on salavarakas. Hän myös tietää, ettei hänen ostoksiaan tule maksamaan kukaan hänen puolestaan. Mutta hän ostaa silti. Salavarakas osaa nauttia elämästä ja sen hetkistä.

Myös salavarakkaan lapset ovat hyvin oppineet saman linjan. Paljon ja kaikkea - vaikka Nuuskamuikkunen aikanaan sanoikin että "Kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa - riittää kun saan katsella niitä". Mutta salavarakkaan lapset eivät Muumien katseluista huolimatta uskoneet Nuuskamuikkusen mottoihin. Tai sitten he lähtivät noudattamaan mottoa kirjaimellisesti. "Kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa - riittää kun on salavarakas".

Salavarakkaan auto värillä Squeeze

Salavarakkaan kesäauto - melkein oma


Salavarakkaan Irena-Design takki
Salavarakkaan kuuluisat "Kissakengät"





Artin, mailman pehmeimmät kengät



Pitkävartiset




Avi-Motionit - aidot





Salavarakkuus onkin vain taitolaji. Se on lähes yhtä jännittävää kuin olla jonkun salarakas. Parempi puoli salavarakkuudessa on se, ettei pettymyksiä juurikaan tule. Voi olla ihan rauhassa niin paljon salavarakas kuin haluaa.
Kaiken ydin on kuitenkin siinä, että salavarakkaalla on sen verran rahaa, mihin hän sitä käyttää. Jostakin on ehkä tingittävä, mutta silti salavarakkaana on kiva olla. Todellisuudessa salavarakas on ihan tavallinen ihminen. Ei rikas. Mutta salavarakkaan elämänrikkautta ei voi mikään mittari mitata.











Salavarakkuus on elämäntyyli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti