Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulu Joulu


Joulu tulee. Miten sinä aiot viettää sen? Niin ja miten minä aion viettä jouluni?
Avaan sata pakettia, syön itseni ähkyyn ja sen päälle vielä viisi paketti Fazerin sinistä suklaakonvehtirasiaa. Ja sitten on niin mukava olo. Kai?

Joulukuusi on jo autotallissa odottamassa, että imuroin lattian kolmessa minuutissa ja pesen neljässä. Kuusenalusmatto lattialle ja ronttaan kuusen autotallista maton päälle. Heitän kaikki koristeet kuuseen (joita muuten sitten on, että aito amerikkalaiskuusi tulossa meille) ja sitten voin vetää lonkkaa lopun aikaa. Laatikot on kaupasta ostettuja, paitsi imelletty perunalaatikko. Muutenkin laiskotaa, joten  miksi turhaan ottaa joulustressiä.

Tänään sanoin koirilleni että "Joulu tulee" ja "Joulupukki tulee". Kaikki suuntasivat katseensa ovelle ja korvat olivat höröllään. Tottahan koiratkin sen tietää mistä joulu tulee ja vielä paremmin mistä joulupukki tulee. Ovesta tietenkin.
Minä saan joka joulu joulupukilta lahjan, koska minä uskon joulupukkiin. Sellainen paketti on tietenkin joulupukilta jota en tiedä keneltä se on ;)


*     *     *     *     *
Piparipurkki, pikkelsi 
ja pasteija
- komerossa kynttilän valossa -
odottavat juhlijaa.

*     *     *     *     *

Kuusen tuoksua,
kynttilän lämpöä
ja hyvää mieltä.

*     *     *     *     *

Kynttilän lepaus,
pienten tossujen tepastus
vie joulutunnelmaan.

*     *     *     *     *

Ei unta parempaa, 
kai voisi saadakaan.
On näin hyvä aattoa odottaa.

*     *     *     *     *




Joulupatja - Heli Laaksonen

Joulupatja o mu omakeksimä perinne,
mink mää tahtoissin lanseerata niil ihmisil,
ketkä tahto viättä lepojoulu.


Joulupatja tehrä nii, ett jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoines tyynyneis päivines.
Ympärs asetella ruakka (mikä ei o itte tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkera jouluihmise laittama), namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.


Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak,
käännetä välil kirja sivui taik kylkke
ja ojennella kätt kohren konvehtei.
Viarai ei saa tul käymä, eik itte kuulu käyrä missä.


Ei ol väli onk yksinäine, pariline taik perheline -
joulupatja o joustava ratkaisu.
Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse
ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo,
et sitä riittä pitkäl kevässe.


- Heli Laaksonen -



*     *     *     *     *     *     *     *     *

24.12.2011

klo 1.00

Kello on yksi yöllä... mun pitää vahtia, että saan onnettoman pienen kinkkuni kohta uuniin (en tosin tajuu, mitä järkee tässä on, kun en kuitenkaan saa nukkua muutamaa tuntia enempää). Valvonko illasta vai vahdinko aamusta, kun tällä minikinkulla näyttäis totutuvan molemmat vaihtoehdot.
Mutta mun ei kai sittenkään tarvitse mennä hyppimään kuralätäkköön Jouluaattona. Lunta on satanut ihanasti, vaikka säätiedoitus lupasi pelkkää vettä. Ihanaa lunta!








klo 10.21
"Ei menny niinku Strömsössa" mun kinkun paisto (sain muuten sellaisen kirjan asiakkalta lahjaksi. Kirja on täynnä epäonnistuneita tekeleitä kuvaavin tekstein) No niin... se minun vähän yli kolme kiloinen kinkku unohtui sitten uuniin viideksi ja puoleksi tunniksi. Tai ei se mitään unohtunut, vaan mä nukuin niin sikeesti. Mutta kun avasin silmäni 6.24 niin kolmen sekunnin kuluttua kellon katsomisesta olin pystyssä ja johan oli kirkassilmä silkohapsi ylhäällä.
Mutta minä kyllä tykkään ylikypsästä kinkusta, joten ei se niin pahasti epäonnistunut.
Nyt on myös imelletytperunalaatikot uunissa ja riisipuuro kiehumassa. Pitää aloittaa lohirullien teko ja lihapullat. Lihapullia lapselleni ;) Niin mä taisin vähän huijata teitä, että laiskottelen jouluna. Mutta ei tässä vielä mikään kiire ole;)
Ja ihanaa... Sitä lunta on vieläkin maassa.



klo 11.33
Joulupuurot syöty ja yksi ehkä "hieman kallis" kristallijoululasi rikottu. Tiiti pudotti vahingossa ruokailun päätteeksi. No rahallahan niitä saa lisää, sitäpaitsi rikoin itse yhden samanlaisen lasin pari joulua sitten. Surullisinta on se, että jompi kumpi koiristani Tico tai Kadi söi  lasinpalan :(  En tiedä mitä tapahtuu, mutta en voi muuta kuin seurata mitä tulee. Juuri kun olin noukkimassa lasinsirua maasta, koirat säntäsivät ja luulivat ahneuksissaan sitä ruuaksi ja niin meni suihin.
Joulu jatkuu, kun en muuta nyt voi :(






klo 13.07
Terveisiä saunasta. Minä käyn siellä kyllä toisenkin kerran vielä tänään, koska meillä on taloyhtiössä ihana uusi sauna.Upea. Nyt oli yleinen vuoro ja illalla vielä ihkaoma vuoro.
Eläinlääkärillekin on soitettu. Nyt pitäisi sitten lähteä metsästämään parsaa tai parafiiniöljyä. Kaupat on kiinni ja samoin apteekki. Soitin kaverilleni jolla on koirakenneli... ei ollut hänelläkään ja pohdimme, että miten koiran muuten saa syömään parsaa. "Ime parsaa" unohdetaan koko juttu. Laitoin koirille ruokaa ja reilusti ruokaöljyä ja hyvin meni nassuihin. Ja jos hyvin käy, lasinsiru tulee kyllä ulos itsestään vahingoittamatta mitään, koska siru oli noin puoli senttiä.
Nyt lihapullien tekoon... ja mitäs sitä kaikkea olikaan...






klo 18.38
Ruokaa on syöty ähkyksi asti. Lahjat on avattu ja Tico syöksähti heti paketit nähtyään niiden kimppuun. Availemaan tietenkin. Tico tosin odottaa joka paketista ruokaa, sillä pettymys oli hirveä, kun paketista tuli pallo.
Kun katsoo ikkunasta ulos, siellä on vielä lunta. Onhan siellä niitä lätäköitäkin, mutta eihän minun nyt tarvitse mennä hyppelemään lätäköihin, kun maassa on kuitenkin myös lunta?
Ja sauna. Sinne on taas mentävä. Sen jälkeen käperryn peiton alle. Luen kirjaa, kuuntelen musiikkia tai olen vaan.

On Joulu 






Alkoholittomat Joulujuomat



klo 22.02
Ensi jouluna vuokraamme Ticoa pakettien avaajaksi niille jotka eivät itse jaksa availla omia pakettejaan.
Ehkä ensi jouluna ostamme vähän vähemmän ruokaa ja etenkin suklaita (Fazrin Sinistä).
Ensi jouluna panostan vielä enemmän lahjoihin, jotka olen joko tehnyt itse tai ostanut harkiten juuri tietylle ihmiselle. Ihanimmat saamani lahjat tänä jouluna todella olivat itsetehtyjä.
Paljon muuta en muuttaisi joulussani.


Tico - Jouluna tärkeintä on etsiä paketeista ruokaa




Kiki - Iskä ihan tyhmiä lahjoja


Calimero - Vitun tyhmä joulu


Kadi - Ei jaksa


1.1.2012
Kuvapäivitykseyt (Taisin nukkua joulusta tähän asti)


Ps. Koirien ystäville tiedoksi, kaikki koirat ovat terveitä ja voivat hyvin, joten niin tuli lasinsiru ulos.
Kiki ja Kadi valtasivat mamman Lampaanvilla peiton


Pss. Menin sitten munaamaan sen Ticosta kuvatun viedeonpätkän. Sehän ei kopioitunutkaan kameralta koneelle, joten se jää nyt näkemättä miten koira repii pakettia jos toistakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti