Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Onnellisuus

https://www.facebook.com/mietteita

Onnellisuus

Teksti apteekin ilmaislehdestä Terveydeksi 1/14
Haastateltu lääkäri ja filosofi Antti S Mattilaa, teksti Henna Tanskanen

"Tutkijoiden mukaan noin 50% onnellisuudesta on perinnöllistä 10-20% riippuu ulkoisista olosuhteista. Loppuosa riippuu omista asenteistamme ja siitä miten suhtaudumme asioihin."

 - Hei olen syntynyt onnekkaana, minun lähtökohtani on 50%. Ja asennetta mulla on 41%  ;)

"Onnellisuuteen ja elämänasenteeseen voi itse vaikuttaa. Tutkimukset ja kokemus osoittavat, että onnellisuusharjoitukset ovat monesti tehokkaita ja nostavat mielialaa pitkäksi aikaa."

"Kyky kiitollisuuteen on niin ikään oiva harjoitus. Onnelliset ihmiset ovat tyypillisesti kiitollisia siitä, mitä heillä on."

"Onnellisuuteen tarvitaan myös itsensä toteuttamista, kykyä päättää omista asioistaan ja kunnossa olevia sosiaalisia suhteita. Elämän tarkoituksellisuus ja merkityksellisyys nousevat siten tärkeiksi onnen rakennuspalikoiksi"

" - Vaikka elämä saattaa joskus koetella hyvinkin kovakouraisesti, myös kovia kokeneista voi tulla onnellinen. Koettelemuksien jälkeen he ovat kasvaneet vähitellen vahvemmiksi, arvioineet elämänsä arvojärjestyksen uudestaan ja ymmärtäneet paremmin ihmissuhteidensa tärkeyden. Sosiaaliset taidot ovatkin keskeisiä onnellisille ihmisille, joten tunnetusti he viettävät paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa, Mattila sanoo."

Lue koko juttu "Onnen avaimet" tästä >

Lue Terveydeksi.fi lehteä tästä >





Lisälukemista; Onnentaidot - kohti hyvää elämää / Antti S Mattila & Pekka Aarnisalo D-pokkari, Duodecim 2012

Osta kirja vaikka täältä >  Booky.fi  - "Onnentaidot"






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti