Rakas päiväkirja.... minun piti kertoa vain pari asiaa...

perjantai 20. tammikuuta 2012

Hei me hiihdetään!

Ja sen haluatte varmaan nähdä...
monot on saapuneet... 




La 21.1.2012

Hiihtäminen:
- miten sukset laitetaan jalkaan?
- nää sukset jääty nyt tähän maahan kiinni!

Ja kun alku vaikeuksista oli selvitty, niin sitten vasta alkoi vaikeudet. Ne monot ei tosiaan menneet vapaaehtoisesti niihin siteisiin. Sukset liimaantuivat kiinni maahan ja ne tosiaan oli jäässä pohjastaan kun hiihto päättyi. Hienot Peltosen Nanogripit. Jokakelin sukset.... muistelen, että lapsenakin sukset välillä jäätyi, joten onhan noi mun sukset "ihan normaalit" sukset.

Lapsuus tuli myös mieleen heti ensimmäisten työntöjen jälkeen. Hiihdin silloin yli 10 km päivittäin. No nyt en hiihtänyt. Mieleen tuli myös se Vitalis, mitä olisi voinut laittaa poskiinsa, kun hiihtää kymmenen asteen pakkasessa. Mieleen tuli myös se lapsuuden kauluri, kun kaula alkoi jäätyä ja kurkkuun sattui sekä sisältä että ulkoa päin. Kädet puutuivat. Selkään sattui. Ja itseasiassa ne monot voisi ensi kerralla sitoa ihan ylimpään reikään asti, eikä vaan vetää vetskaria kiinni. Tunne oli, että jalka lähtee monosta irti ja mono ja suksi jatkavat matkaa. Tai olisivat jatkaneet, jos se suksi olisi yhtään luistanut.

Kaiken mailman vaikeuksien jälkeen, (kuten lapseni Ninni sanoi kuusi vuotiaana eskarimatkan jälkeen) hiihto alkoi kuitenkin jotenkin luistamaan ja tuli ehkä vähän hikikin. Enkä edes kaatunut kertaakaan. Tosin ei ollut alamäkiäkään.
Koska hiihdin vain pikkuisen lenkin, päätin mennä kävelemään kauppaan monoissa ja hiihtopuvussa. Näyttäisi siltä että olen hiihtänyt. Ja kun olin kotonta pidempään pois, niin näyttäisi ihan siltä, että olisin hiihtänyt oikein pitkän lenkin.
Kotona intaannuin sitten vielä tekemään viidentoista minuutin jazztreenin dvd:n tahdissa. No enhän minä siinä tahdissa pysynyt, paria kolmea alkeellista liikettä toistelin koko 15 minuutin ajan. Mutta onhan se paljon, ihmiseltä, joka ei ole vuosiin liikkunut kuin omaan autoon ja autosta toimistoon.
















Ja niin lähti hiihto.... käyntiin. Alamäessähän se on mukavinta hiihdellä.

Mutta arvatkaa mitä?
Minä menen huomennakin hiihtämään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti